Direktlänk till inlägg 17 januari 2013

Energi.

Av Bengt Bertilsson - 17 januari 2013 12:47

Mina ”pjoddar” behöver energi och ny energi behövs till pannan och själv har energin tagit slut.

 

Från köksfönstret ser jag några av mina fågelautomater och när jag ändå står där kan jag passa på att diska och studera mina ”pjoddar” samtidigt som kommer på besök i gryningen. Kom inte och snacka att vi karlar inte kan göra mer än en samtidigt.
Som vanligt var det rusning, fast antalet ibland som psalmen men totalt räknade jag 22 st talgoxar o blåmesar. 7 Koltrastar, en rödhake, 2 nötvekar, 3 entita 2 talltita. Fångat detta på foto har jag gjort förr så denna gång fick detta fastna i minnet och jag kan sen visa det som en tavla på näthinnan.

  

Många frukostgäster blev det att fylla på dagens ranson på mina fågelstationer. Solrosfrö, blandfrö, jordnötter, talgboll och äpple. Dessutom så blev det lite bröd också utlagt.

       

Även jag hade energi och ena vedlådan nere i pannrummet gapade tomt och innehållslöst. Blev det att pälsa på sig rejält och bege sig ut i vedboa. Ved den värmer många gånger förvisso så finns ingen garanti för att jag blir varm omgående. Det blev den ena skott kärran efter den andra att köra över gårdsplanen. Kunde jag njuta av en energilampa som lyste så det blev lite ljummigt faktiskt efter en stund.

 

Sen bära ner veden till källaren och lava upp efter alla konstens regler så det blev 1 kubik till slut. Dessutom två lådor tändved så det blir en fin glöd som bör räcka ca 14 dagar om kylan består.


Efteråt tog ca 2 timmar, då var min energi slut och det var en trött gubbe som gick in och sen kravlade mig upp till köket och fixa middag och dagen till ära blev det rester från gårdagen då jag hade mycket energi och lagade för mycket.

     

En som inte haft någon energi alls idag är lillkatta. Här har hon tillbringat sin dag idag på sängen och gammelkatta hon förflytta sig lite hit och dit där hon finner värme.

 
 
Mikael R

Mikael R

17 januari 2013 16:46

Igår hällde jag ut stekflott till fåglarna (häller aldrig det i avloppet). Vilken fest det blev! Det är fågelspår över en stor del av tomten och där jag la flottet är det nästan barmark.

http://russulanatur.bloggo.nu

 
Ingen bild

Bengt

17 januari 2013 20:22

Stekflott men en viss försiktighet måste väl iakttagas som fågelföda om det innehåller salt. Vanligt stekflott är mumma förstås men stekflott från saltat fläsk kan ställa till problem. Ost tycker de om också men där bör vi vara försiktiga med ost som är saltad vilket jag upptäckte idag när jag hittade fransk Brie ost som såg lite mystisk ut i sin konsistens och en snabb blick på innehålls förteckning avstod jag då det stod kraftigt saltad.

 
Mikael R

Mikael R

18 januari 2013 12:20

Inte salt, men fett. Det är så gôtt för "fåggla"!

http://russulanatur.bloggo.nu

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Bengt Bertilsson - Torsdag 28 mars 05:45

Tickor är svampar som man framför allt hittar växande på träd, levande som döda. En del växer dock på marken. Det finns ca 200 arter tickor i Sverige varav en stor del är arter som gemene man inte lägger märke till, då de ofta är relativt små och väx...

Av Bengt Bertilsson - Tisdag 26 mars 05:45

Tickor är svampar som man framför allt hittar växande på träd, levande som döda. En del växer dock på marken. Det finns ca 200 arter tickor i Sverige varav en stor del är arter som gemene man inte lägger märke till, då de ofta är relativt små och väx...

Av Bengt Bertilsson - Måndag 25 mars 06:00

Tickor är svampar som man framför allt hittar växande på träd, levande som döda. En del växer dock på marken. Det finns ca 200 arter tickor i Sverige varav en stor del är arter som gemene man inte lägger märke till, då de ofta är relativt små och väx...

Av Bengt Bertilsson - Söndag 24 mars 05:45

Dags att tömma komposten vars innehåll fått förmultna under ett år.   Ser inte mycket ut för världen kanske och den är inte färdig förmultnad riktigt heller.      Så den sållas och skal, ben och annat material sållas bort så bliv det ca 1½...

Av Bengt Bertilsson - Lördag 23 mars 05:45


Vårstädning vid fågelstationen och marken täckt av solrosfrö och detta räfsade jag upp.   Vid första blicken så ser det ut som kvarlämnad fröer i massor, men visar sig vara mestadels bara skal som fåglarna suttit i buskarna som finns bredvid stati...

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7
8 9 10 11 12 13
14 15 16 17
18
19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
<<< Januari 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok


Skapa flashcards