Direktlänk till inlägg 18 januari 2014

Naturmorgon i P 1 och på farstutrappan

Av Bengt Bertilsson - 18 januari 2014 08:58

Naturmorgon i P 1 Kl. 06,14 är egentligen helig tid men ibland händer det att jag sover gott på hö säcken i sänghalmen och missar första halvlek finns den att ladda ner och att lyssna på i efterhand via webben.
06,55 är det väderlek och Kl.7,00 nyheterna på radion och när jag normalt kravlat mig ur sänghalmen i tid är det lagom då att kolla vädret och naturnyheterna live på farstutrappan under denna tid.
Känns det lite som jag är på en match då Naturmorgonsprogrammet består av två halvlekar. Så denna morgon blev det endast andra halvlek.

Till dagens program kunde vi skicka och ringa in våra naturfrågor och en dagsaktuell fråga dök upp Var sitter fåglarna nattetid?
Om detta vet vi lite om egentligen men troligen hittar de små krypin där ute i naturen och jag har noterat att några blåmesar trivs under mina takpannor på huset. Andra hittar väl skydd där ute i hålligheter och andra sitter kanske tätt ihop i något buskage.
Oavsett utanför var det tomt på ”Pjoddar” vid 7-tiden så nu när gryningsljuset började synas vid 8 –tiden över min trädhorisont tänkte jag nu skall jag ut och kolla när programmet är slut varifrån kommer mina frukostgäster inflygandes från.
De första gästerna var komna 7 st Koltrastar sprang och jagade varandra i jakt efter föda verkade de leka herre på täppan samtidigt. Fast egentligen behövde de inte slåss om maten.
Som ett trollspö svingats kom det inflygandes Blåmesar och Talgoxar från skogsbrynen. Strax därefter kom Hackspetten, grönfink, grönsiska, gulsparv, Nötväckan, Svartmes. Talltita, väntar jag på Stjärtmesen också och ibland brukar även rödhake dyka upp.
Snart var det ett myller av fåglar i luften, i buskagen, på marken och att bara försöka räkna dessa gav jag upp då alla har bråttom att hämta mat och sen söka bord någonstans väntar jag med att räkna mina ”Pjoddar” till nästa helg då det är fågelräkningshelg.

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Bengt Bertilsson - Söndag 17 nov 10:37


Finns hen i verkligheten eller är detta bara i fantasin    ...

Av Bengt Bertilsson - Fredag 15 nov 10:51

Till Marks kommun   Medborgarförslag om att Mark kommun anordna bättre parkeringsplatser för politiker och anställda utanför kommunkontoret i Marks kommun så dessa står parkerade inom rådande parkeringsbestämmelser som råder i området Risk för...

Av Bengt Bertilsson - Torsdag 14 nov 08:52


Det händer så mycket på ljusfronten säger de på radion och jag tittar ut.   Jo solen försöker titta fram    ...

Av Bengt Bertilsson - Tisdag 12 nov 07:12

Eller så bör det göra ont. Fast vet vi om rötterna har känsel egentligen? Oavsett vilken kraft som rötterna har som pressat sig fram emellan stenblocken som finns lite överallt i Kvarnåsabäcken omgivning        ...

Av Bengt Bertilsson - Måndag 11 nov 06:00

Vad som är upp och ner kan vara svårt att se ibland och om detta spelar någon roll så blir det upp till betraktaren att avgöra detta    När man ser världen upp och ner blir den då finnare eller är detta bara i fantasin kanske som jag upplever de...

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28
29
30 31
<<< Januari 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ farstutrappan med Blogkeen
Följ farstutrappan med Bloglovin'

Gästbok


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se