Alla inlägg under september 2014

Av Bengt Bertilsson - 13 september 2014 00:15

Var och en verkar vara saliga via sin övertygelse men egoismen verkar vara allenarådande när det gäller att övertyga varandra.

Varit och förtidsröstat för det kan köra ihop sig på valdagen och då tvingas jag prioritera vad jag skall hinna med och det får inte bli att jag missar att rösta. Fast å andra sidan väntar jag kan jag välja något annat också och sen kan jag ångra mina val också och välja på nytt på söndag. För säker på mina val är en sanning med modifikation för jag har våndats även denna gång.
Senaste veckan är det mer parodi och klavertramp som gäller och mediorna de älskar att gotta sig i varje lite misstag eller fel som en politiker gjort och gör som om alla andra är så felfria finns det lik hos andra kanske också somliga har vi t.o.m glömt bort nu också för ni vet väl varför vi fick RUT-avdrag.
Blivit så trött på alla dessa löften plötsligt finns det pengar samtidigt så säger andra att det finns inga pengar. Sen presenteras siffror då säger de andra att dessa siffror inte stämmer och för att inte tala om fördelningspolitiken. De som hade mycket har fått mera och mer vill de. Andra har fåt smulorna så de inte kan klaga, medan andra inte fått något av detta. Det finns de som säger vi har 2/3 samhälle idag och detta stämmer nog också för det var visst 1/3 som inte bestämt sig för vilket parti de tänker rösta på.
Sen finns det all anledning att tvivla på opinionsundersökningarna även om det går att utläsa tendenser finns det ett mörkertal som sällan framkommer nämligen antalet osäkra. Sett undersökningar där andelen osäkra varit runt 20 % och hur trovärdigt kan siffrorna då vara. Om det senaste är nu som undersökningarna säger att 1/3 är osäkra kan varje litet misstag avgöra valet av parti.
Troligen kan fredagens debatt bli av stor betydelse och framförallt hur kommer mediorna att rapportera om den då många väljer att mysa framför tv och tittar på annat än en debatt. Sen finns dessa sovliggare som är trötta på allt detta tjafs och de tror inte på förändring men vill inte att det blir någon förändring då de stannar hemma.

Så om ni undra vilka jag röstat på är detta min hemlighet, fast jag kan säga så mycket att jag har röstat på olika partier och inte på några partier som styr i mitt närområde eller på nationellt plan och inte röstat på eventuella stödpartier som nuvarande regering gjort sig beroende av.
Så valet var inte lätt att välja i brist på bättre alternativ hoppas jag lagt mina röster på politiker som våga röra om i grytan och inser att det finns en värld utanför även efter valet.

Av Bengt Bertilsson - 12 september 2014 08:51

Återigen så har den dykt upp i min trädgård trädgårdssabotören. Samtliga pallkragar som jag har som odlingslådor är genomsökta och uppgrävda i jakt efter matnyttigt.
Matnyttigt är kanske en sanning med modifikation då sabotören inte äter det jag planterat och sått utan söker efter mina trädgårdsodlare som finns i jorden och sköter luftningen av jorden.
Vem som är sabotör vet jag men jag trodde att dessa var borta då jag hittat två stycken liggandes i vägdiket stendöda efter att blivit påkörda, men det visade sig finnas fler.
Nu kan jag förvisso lite ironiskt se det lite positivt jag behöver inte höstgräva i lådorna för dessa är väl genom grävda och jorden vänd på upp och ner bokstavligt.

Tidigare inlägg finns att läsa om i juni månad eller så söker ni i bloggen på trädgårdssabotör hittar ni tidigare inlägg om detta också

Av Bengt Bertilsson - 11 september 2014 08:33

Äppelknyckarbyxorna på och begav mig till grannen igår för att knycka äpple, men jag är för gammal för att smyga så jag hade frågat först och när dörren var öppen så gjorde jag mig till känna.
Förra året hade vi själva gott om äpple här hemmavid, i år inte ett enda, troligen p.g.a vi fick frost samtidigt som blommningen, men frosten var lokalt då det fanns gott om äpplen på träden knappt en km öster ut. Nu kunde jag dock inte plocka hur mycket som helst för det finns inte så mycket plats i frysen blev det endast en bärkasse denna gång och skulle de bli plats över i boxen vet jag var jag kan hämta mer.

Mat
Av Bengt Bertilsson - 10 september 2014 06:25

Genomlidit en septembernatt med fullmåne och klar himmel

 

Temperaturen sjönk till 6 grader förstår jag mina förfäders oro över de nattliga ljud som kan få en att dels få svårt att sova och rysningar var det är för oljud som hörs därute i mörkret.

Ett läte som har av gammalt tolkats som illabådande varsel och förbindelse med mörkrets makter. I svensk folktro har detta kallats ”vätterhund” men man har också trott att det vittljudande lätet kom från haren - därav namnen ”mäckerhare” och ”harpoppla”.

 


Av Bengt Bertilsson - 8 september 2014 13:30

Var ett tag sedan jag passade de minsta barnbarnen allena och det var lite av en nypremiär i dag på förmiddagen några timmar. Det är tur att dessa är lite självgående nu, då det går att sätta ner dessa på golvet och de förflytta sig själva utan att morfar behöver bära de från plats a- b och sen blir det både c och d kan jag sitta och leka där på golvet och ha lite kul också med dom.

 

De kryper inte iväg fortare än var morfar hänger med och föräldrarna har insett alla redan att det gäller att placera saker i ta höjd högre upp för de har både långa fingrar och armar.

 
Sen var det där med matning, en går bra men två som skall matas samtidigt var en övning som faktiskt gick bättre än var jag själv trodde det skulle gå, sen att en var lite förkyld och var inte specielt hungrig var den andre mer och sen hände det plötsligt det där vi sett andra gör på You Tube somna mitt i matningen. Så de det blev bokstavligt sova på maten för dom efteråt.

Förmiddagen och tiden gick fort och plötsligt så stod föräldrarna där och det var bara att avlämna rapport och om sen morfar lärt barnbarnen några dumheter som vara morföräldrar lär ut de får framtiden utvisa.
(Fotnot foton är inte nytagna utan tog för några månader sedan)

Av Bengt Bertilsson - 5 september 2014 13:07

Temperaturen visade endast 5 plus var det garanterat myggfritt också. Dimman behagade sen inte lätta förrän vid 10-tiden men la sig ändå som ett lock över nejden och hindrade solen för att titta fram och det blev som de sa på SMHI tidigt att vi lär få vänta framåt 11 – tiden hinnan vi set moder sol.

Varit en fantastisk vecka annars med en temperatur runt 20 streck nästan varje dag att njuta av. Nattetid har en halvmåne lyst och klart på himmeln som har pressat ner nattkylan och temperaturen blivit där efter är det som klippt och skurit för att vi får morgondimma.

Nu återstår det en helg och många har helgledigt, får de njuta av septembervärmen eller slår det om. Lördag verkar bli fin men söndag då finns det risk för väderomslag mot ostadigt väder men har vi tur kommer det först på söndagskvällen.


Av Bengt Bertilsson - 4 september 2014 08:50

Satt där på farstutrappan och studerade naturen framför mig och konstatera att det är sig likt egentligen när jag samtidigt ser i bak spegeln på bloggen.
Septembervädret i år går inte att klaga på och sett till var jag notera så skiner solen, dimman dansar i skogsbrynet, daggdropparna blänker på det mörkgröna gräset som växer sig högt även detta år och detta år fått skjuts av det blev rejält vattnat i aug och solen nu i sept blir det växthuseffekt av detta.
Våtarven i trådgårdslandet trivs också och det växt och lagt sig som en matta över den blottlagda jorden efter bara några veckor gått sen jag tog upp potatisen.Våtarv enligt uppgift jordens vanligaste ogräs, som trivs på skuggiga platser och på fuktig, näringsrik jord. Har man mycket våtarv kan det tyda på att jorden har för hög kvävehalt.

Använder inte konstgödning utan enbart av kompostjord och hästgödsel. Var skall jag göra för att minska på våtarven?

Av Bengt Bertilsson - 3 september 2014 07:47

Känner som sommaren kommit tillbaka, kanske snudd på en indiansommarperiod också fast för att det skall kallas indiansommar bör det dock ha varit en påtagligt höstlik period dessförinnan. Detta har inte inträffat utan det vi mer haft är en regnig sommaraugusti månad. Sen sägs det att helst bör den första frostnatten redan ha inträffat.
Förvisso frosten hänger på gärdsgården, idag visade termometern 6 plus så nattemperaturen kryper nedåt och det är dags att rädda årets Pelargon odling från frost, fast å andra sidan många av dessa blommar fortvarande och pryder sin plats där ute i trädgården.

 
Så smått börjar det synas att hösttecknen tar över därute, det höga gräset ute på åkern har blivit grått och spindlarna som spunnit sina trådar och nät syns i morgondimman när morgonljuset träffar dessa för att efteråt när solen tittar upp över trädhorisonten försvinna för vårt mänskliga öga 

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5
6
7
8
9
10 11 12 13 14
15
16
17
18
19
20
21
22 23 24
25
26
27
28
29
30
<<< September 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards