Alla inlägg under november 2014

Av Bengt Bertilsson - 17 november 2014 12:52

Skulle bara koka mig en kopp kaffe och ta mig ett äpple som tilltugg på förmiddagen.

 

Detta slutade med att jag gjorde ca 2 liter äppelmos istället.  

Mat
ANNONS
Av Bengt Bertilsson - 17 november 2014 00:15

MC-Nytt är Sveriges äldsta motorcykeltidning med ett brett innehåll som passar och uppskattas av en stor läsekrets. I MC-Nytt kan du läsa om det mesta som rör ditt motorcykelintresse. Nyheter, begagnat, prylar och kläder varvat med provkörningar och tester. Hojbyggen, touring, mässor, träffar och mycket annat hittar du i MC-Nytt.  Tidningen MC-Nytt är nedlagd sista tidning utkom 2013

Hittat följande MC-Nytt

2/64. 12/66

 

1/67. 3/67. 5 – 12/67

 


1/68. 2/68. 4/68   


2/64. 12/66 2 – 3/69. 6/69

ANNONS
Av Bengt Bertilsson - 16 november 2014 00:15

  Teknikens värld

 

1/63. 4/6. 14-26/63

 

1 – 23/64 25 -26/64


1 - 2/65. 17/67

Av Bengt Bertilsson - 15 november 2014 05:00

Teknik för alla, populärt kallad TfA, var en svensk teknik- och motortidskrift som utgavs 1940-2001. Den grundades av Torsten Althin och var Sveriges äldsta tekniska tidning. Innehållet i de tidiga årgångarna var bland annat ritningar för modellbygge.


 

18/63. 20 – 25/63

 

3/64. 6/64. 9 - 10/64.

Julnr 25/26/66  1/67. 24/67

Av Bengt Bertilsson - 14 november 2014 06:15

Förr så var det fritt fram att äta, dricka och röka men idag får jag inte äta och dricka hur jag vill bara för att jag inte röker.

 
Efter 6 månader har jag istället blivit 5 kg tyngre och 7 cm rundare och den som säger att man får mer pengar över/kvar har jag inte sett detta.

 

Motion är bra sägs det och reklamen lovar att gå man bara regelbundet varje dag så rasar kilon pyttsan gör dessa tycker istället de bränner fast på kroppen istället.

 


Livremmenshålen börjar tryta och står inför valet att göra som Gunnar Sträng gjorde använde både hängslen och livrem
Av Bengt Bertilsson - 13 november 2014 04:00

Av en händelse eller kanske mer av en händelse läste jag en artikel i Aftonbladet som tilldrog mitt intresse.

10 livsmedel som får magen att sluta puta utöver motion så klart finns det mumma för maghälsan och får ditt mittparti i topptrim.

Så kanske en kombination av både det ena som det andra kanske jag skall tänka till lite extra nu. Här får du tipset också.


Mat & vikt

Stress, PMS, och fel kost kan få magen att säga ifrån med put och uppblåsthet.

När din mage mår bra, mår däremot hela du bättre.

Dessa 10 livsmedel är mumma för maghälsan och på köpet får de ditt mittparti i topptrim.

En välmående mage är en glad mage!

1 Yoghurt – för stressmagar

Yoghurt är som lugnande medel för stressmagar eftersom dess goda probiotika-bakterier skapar rätt balans och sopar bort andra bakterier. I en studie såg man att personer som åt yoghurt dagligen förlorade 81 procent mer fett kring magen än de som inte inkluderade yoghurt i sin kost. Kalciumet i yoghurten minskar nämligen fettabsorbationen från andra livsmedel. Flest nyttigheter hittar du i den osötade yoghurten eller en grekisk eller turkisk variant.

Källa: Knoxville-universitetet i Tennessee, USA


2 Ägg – nästan alla vitaminer

Ägg är en av de bästa och allra billigaste proteinkällorna med hela 6–9 gram protein per ägg. Ägg kan också räknas som ett riktigt superfood eftersom det innehåller nästan alla vitaminer förutom vitamin C. Är du orolig för att ägg ökar kolesterolvärdet kan du slappna av, menar kändistränaren David Kirsch.

– Det finns nämligen två olika typer av kolesterol, det bra HDL och det dåliga LDL, och ägg innehåller framför allt mycket av den bra sorten som sänker andelen dåligt kolesterol i kroppen.


3 Grönt te – reducerar fett

Denna mirakeldryck skyddar inte bara mot cancer, höjer immunförsvaret och har föryngrande egenskaper. Det gröna guldets höga dos av antioxidanter, så kallade katechiner, har också visat sig vara extra bra för att reducera fett kring magen. Idrottare som drack motsvarande fyra koppar grönt te om dagen under 12 veckor förlorade över åtta gånger mer fett kring magen än de som drack kaffe, visar en studie publicerad i  Journal of Nutrition.


4  Äpplen – håller oss mätta

På kändistränaren Jackie Warners lista av kom i form-mat hamnar äpplen på första plats. Varför? De är fulla med vattenlösliga pektinfibrer som håller oss mätta och minskar insulinnivåerna i kroppen. För mycket insulin är varken bra för hälsan eller förbränningen och säger till kroppen att lagra energi. Enligt Jackie finns det lika mycket fibrer i ett äpple som i en skål med branflakes.


5 Kalkon – bra när du tränar

Nästan 9 av 10 kvinnor lider av PMS och symtomen blir ofta värre efter 30. För att undvika och lindra effekterna är det bra att äta mat som innehåller tryptofan, vilket hjälper kroppen att producera mer av må bra-hormonet serotonin. Ladda upp med kalkon, kyckling, bananer, som alla innehåller höga halter av ämnet. Kalkon är med sitt höga proteininnehåll, cirka 25 gram per 100, också ett utmärkt val för återhämtning när du tränar.


6 Havregryn – ger effektiv matsmältning

Vill du ge magen en bra start på dagen, börja med en skål havregrynsgröt. Fibrerna stimulerar tarmrörelserna vilket gör matsmältningen mer effektiv. Samtid­igt ger de en ökad mättnad och dödar sötsug. Havregryn är också en fantastisk källa till magnesium, järn och B-vitamin.


7 Bär – boostar fettförbränningen

Bär är riktiga antioxidant-granater sprängfyllda med näringsämnen som ökar blodflödet i kroppen och med det syresättningen till våra muskler. Dess höga halter av c-vitamin ger också fettförbränningen en extra boost eftersom c-vitamin behövs för att lever och njurar ska producera aminosyran karnitin som ombildar kroppsfett till energi.


Foto: Colourbox 8 Rött vin – i små mängder, kan bryta ner fett

För kvinnor som njuter av ett glas vin per dag är sannolikheten att gå upp i vikt kring magen 21 procent lägre, visar en studie i Nutrition Reviews. Alkohol i små mängder är avstressande och sänker kortisolnivåerna. Dessutom innehåller vin antioxidanten resveratrol som hjälper till att bryta ner fett. Men håll dig till ett glas. Alkohol i större mängder har nämligen en motsatt inverkan.


9 Vatten – ökar orken på gymmet

Så fort kroppen saknar vätska går det ut över vår mentala energinivå. Man har också sett att personer som är tillräckligt återfuktade innan de tränar orkar göra 17 procent fler repetitioner i gymmet. Så drick ett glas vatten innan ditt corepass och kom ihåg att kroppen tillgodoser sig vattnet bäst om du sippar på det regelbundet i stället för att dricka allt på en gång.

Källa: Universitetet i Conneticut


10 Nötter – godis för magen

”Magmuskler görs i köket” det hävdar David Zinczenko som skrivit boken ”The abs diet”. Enligt David hamnar mandlar och nötter högt upp på listan av de livsmedel som är extra välgörande för magen. Mandlar är rika på vitamin och magnesium som reglerar stresshormonet kortisol. Om vi har förhöjda nivåer av stresshormon i våra kroppar under en längre tid börjar kroppen att lagra mer fett kring magen där det vicerala fettet, som är extra skadligt för vår hjärt- och kärlhälsa, samlas.

Av Bengt Bertilsson - 12 november 2014 16:58

Hur led är tiden eller är detta normalt fast jag kanske inte noterat det förr.

 

När temperaturmätaren visar dagtid på 2 siffrigt i mitten på november och frostnätterna denna höst tror jag är två och ingen i november, då är det inte normalt.

Av Bengt Bertilsson - 11 november 2014 12:52

Skall förvisso inte måla fa. på väggen men ni som befinner i livets begynnelse se till att chefen betalar er bättre lön och se till att använd lönen på rätt sätt kanske ni inte hamnar i riskfronten.


Människor från socioekonomisk svaga grupper löper högre risk att dö av tarmcancer än de som tillhör de mest högutbildade grupperna.

Det är en ny amerikansk studie som visar att hälften av de förtida dödsfallen i tarmcancer i USA skulle ha kunnat undvikas om dödligheten vara lika låg som bland de de mest högutbildade.

 

En svensk studie om dödlighet i ändtarmscancer visar också på skillnader beroende på vilken socialgrupp man tillhör.

 

Vart femte dödsfall i ändtarmscancer skulle ha kunnat undvikas om alla i den patientgruppen hade haft samma överlevnad som de med högst inkomst. Dett säger en av författarna, docent Louise Olsson på Karolinska Institutet. Men orsaken till skillnaden är oklar.

 

- Tyvärr är det inte helt förklarat i alla delar. Det har visat sig att det är väldigt svårfångat. Det kvarstår en överlevnadsskillnad vad gäller socioekonomiska grupper. En förklaring kan vara att så fort det kommer en ny behandlingsmöjlighet som förbättrar överlevnadsresultaten så introduceras de hela tiden först till de mest priviligierade grupperna och andra har en tendens att släpa efter, säger Louise Olsson.

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
<<< November 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ farstutrappan med Blogkeen
Följ farstutrappan med Bloglovin'

Gästbok


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se