Alla inlägg under januari 2015

Av Bengt Bertilsson - 18 januari 2015 12:57

Titta det snöa du milde, vicke vitt, vicka flingor! Flingor! Flingor, flingor! Flingelingeling

 

Kommer ni ihåg vem som sjöng om detta ?

 

Jo det var ordekvilibristen Povel Ramel  

ANNONS
Av Bengt Bertilsson - 18 januari 2015 05:45

Trädgårdslandet den 17 januari temperaturmätaren visade 3 plus och det duggregnade kändes det som det var snart dags att få sätta spaden i trädgårdslandet för här verkar inte bli någon vinter

 

Trädgårdslandet 18 jan och idag kom det snö och täckte mitt trädgårdsland så jag får allt vänta

 

ANNONS
Av Bengt Bertilsson - 16 januari 2015 06:50

Mer fiffel & båg avslöjas och även om det verkar vara gratis gäller det att se upp och få kolla villkor som brukar stå gäller det att läsa det finstilta också verkar det som flera blivit blåsta ändå när de blivit lurade på bilvärderingen skriver SVT den 16/1

Intresset för att värdera sin egen bil eller en bil man kanske vill köpa är stort och flera företag på nätet erbjuder tjänsten. Men det som ser ut som en gratistjänst kan kosta pengar.

-Det står ingenting att det kostar pengar i första skedet och när du skrivit in registreringsnummer och   

e-postadress och klickat dig vidare är det redan försent, säger säkerhetskonsult Dick Malmlund till SVT.      

Sedan i somras har hundratals personer vänt sig till Polisen och Konsumentverket efter ha fått räkningar på bilvärderingar.
Grundbeloppet på fakturan är oftast 750 kronor, men ökar med 200 kronor om beloppet inte betalas inom några veckor.                              

Polisen har gått igenom flera anmälningar men konstaterar att det inte rör sig om något bedrägeri.
-Om man läser det finstilta, så står det att det kostar pengar, så vi kan inget göra, säger Jan Olsson vid Polisens Nationella bedrägericenter, till SVT.

Dick Malmlund säger att man aldrig ska betala. -Man ska bestrida på en gång, sen ska man strunta i alla deras hot och krav. Låt dem gå till Kronofogden, vilket de aldrig kommer att göra, säger Dick Malmlund till SVT.        

Av Bengt Bertilsson - 14 januari 2015 07:16

Sms-erbjudande från Ica var bluff skriver BT

Men hur oskyldig är ICA egentligen samtidigt så går de ut och kör denna tävling Vinn mat för upp till 1000 kr på facebok

Hur fyndig är du? Gör en ordvits om morötter. Vinn mat för upp till 1000 kr. Tävla och läs mer här http://fb.st/dqriuc

Just nu skickas ett sms-meddelande ut från Ica, där mottagaren får ett presentkort värt 7 000 kronor
Ett problem bara. Vinsten är en bluff.

 

En läsare som fått detta sms tog kontakt med BT för att varna andra.

 

– Det första jag tänkte på var att det här inte stämde. Varför skulle Ica vilja ge mig 7 000 kronor, säger läsaren som vill vara anonym.

 

Dagen innan hon fick meddelandet hade hon läst i tidningen om att någon utgett sig för att vara från Coop, och där man kunde vinna 8 000 kronor i en tävling.

 

– Med det i minnet, visste jag direkt att det här bara var lurendrejeri, säger läsaren.

 

Hon är inte den enda som drabbats. Ica har fått ta emot flera samtal om bluffen.

 

– Det kommer lite i vågor sådana här falsk-sms, säger Sandra Strandberg presstalesperson på Ica.

 

Hon uppmanar de som drabbats att ta kontakt med Ica.

 

– Om det kommer ett sms från någon som utger sig för att vara oss, och du blir osäker bör du alltid ta kontakt med oss. Klicka inte på länkar och lämna absolut inte ut ditt banknummer om du inte vet att det är säkert, säger Sandra Strandberg.

Så undra hur oskyldig är ICA egentligen samtidigt så går de ut och kör denna tävling Vinn mat för upp till 1000 kr på facebok

Hur fyndig är du? Gör en ordvits om morötter. Vinn mat för upp till 1000 kr. Tävla och läs mer här http://fb.st/dqriuc
ICA här det matföretag inom hela EU som lär ha den högsta påläggs-marginalen på sina matvaror och ICA-handlarna skär guld ser vi allt som ofta i löneredovisningarna som våra kvällstidningar gör varje år.

Av Bengt Bertilsson - 13 januari 2015 10:16

Varit ute först idag och rest upp julgranen som Egon gick bärsärkagång på. Varför inte förrän idag kan någon undra. Detta beror på att vindbyarna även igår måndag inte var så lugna som SMHI hävda här och varför då ge sig ut den låg säkert kvar på sin plats.

 

Nu står den upp och mitt tidsolur (björk) i bakgrunden ja den har fått en hög stubbe kan jag väl lugnt påstå. Frågade grannen som äger marken där den står om att rensa upp toppen som ligger nu i ett dike och täpper igen.

Men se detta fick jag inte det skulle de själva göra genom att köra dit med en traktor sa han och dra upp toppen. Jag fattar inte vad han menar med detta normalt så hugger man väl upp toppen och ta hand om veden.

Av Bengt Bertilsson - 12 januari 2015 00:15

Något stämde inte när jag kom ut på farstutrappan och fick se att mitt solur har blivit skadad av Egon som gått bärsärkagång.

 

Jag kommer få det svårare att avläsa tiden när det ljusnar framledes.

 
För med största sannolikhet lär visaren försvinna också får jag se se här hur fin den var 

Av Bengt Bertilsson - 11 januari 2015 00:15

Stormen Egon drar fram utanför farstutrappan och ställer till det. Vädrets makter är stora och över  

Sjuhärad råder det nu enl SMHI Varning klass 2 för stormbyar

 

Julgranen gav upp alla redan på eftermiddagen i en av vindbyarna som kom men sen avtog vindbyarna och var det bara Vargen kommer jag hört.


SMHI gick dock ut med varningar i eftermiddag och att sent lördag kväll västlig vind med risk för stormbyar, ca 25 m/s. Redan lördag eftermiddag mycket hårda vindbyar på 21-24 m/s. Vinden avtar från och med sen natt mot söndag.
Det är 10 år sedan Gudrun gick här över och den minns jag och visst påminner det lite om den då vinden började fläska på framåt kvällskvisten och vindbyarna hördes utanför och lät som tåget på viskadalsbanan kan höras ibland när det är lyhört ute. I visa stormbyrar som kommer smäller det utanför och det går inte att se ut om det blåst omkull något mer lär det bli en överraskning i morgon när det ljusnar hur det ser ut.
Ljuset började blinka vid ½ 8-tiden men nu är våra elledningar nedgrävda så vi hoppas vi inte får något strömavbrott i såfall beror det på fel någon annnastans och inte i vår närområde, som om detta skulle vara en tröst. Läs vad Markbladet skriver i realtid om Egon

Klockan drar sig mot läggdags och det blåser en frisk västanvind och det dånar rejält i vindbyarna här i Berghem och jag sitter och fundera skall jag gå och lägga mig eller skall jag vänta att Egon skall lugna ner sig utanför.
När Gudrun gick här över då blev vi strömlösa och de barn som då bodde här hemma de skickade vi iväg in till byn där det fanns ström. Idag så har vi ström och på andra våningen där ligger det fyra barnbarn och jag tror inte knappt de tänker på att det pågår en storm utanför. Då allt fungera som det skall här hemma och de verkar ha roligt när fyra tjejer får träffas då tänker de inte på vädret.

 


Peppar, peppar ta i träd. Utanför faller träden över vägarna och 1326 hushåll utan ström i kommunen är jag glad över att fått elledningarna nergrävda efter vi hade över 50 strömavbrott under ett år verkar det som detta är första stormen som vi sitter och fortvarande har ström och även om det blåser så hörs det inte lika mycket som det gjort vid Gudrun och Per mfl för då när strömmen försvann då förvann alla oljuden som vi har runt omkring oss jämt och det var vindens framfart vi hörde tydligast. Såg något gjorde vi inte i stearinljuset sken.


Presentation

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14
15
16 17 18
19 20 21 22
23
24
25
26
27
28 29 30
31
<<< Januari 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ farstutrappan med Blogkeen
Följ farstutrappan med Bloglovin'

Gästbok


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se