Alla inlägg under maj 2015

Av Bengt Bertilsson - 16 maj 2015 05:45

Titt som tätt dyker det upp älg ute på kalhygget men ofta så är det bara ett kort ögonblick, men denna gång så stod de stilla nära en kvart och glodde mot mig som stod på andra sidan och glodde.

     

Först såg jag en stor älg som kom ut från skogen men snart upptäckte jag ibland buskarna en till och att det verkar som det har kalvat av sig.

     

För inte kan detta vara en fjolårskalv men avståndet är ca 250 m till där de står ute på kalhygget.

     

Det är då man önskar en bättre kamera med objektiv. Men bättre än inga kort alls får jag hålla tillgodo med dessa. Älgarna gick där ute och betade under hela kvällen och kanske var det kvällsmaten som intog i det gröna.


Av Bengt Bertilsson - 15 maj 2015 08:15

Fint badväder i arla morgonstund, solen sken från en klarblå himmel +-0 vaknade jag till när jag steg ut på farstutrappan.

 

Nu var det inte bad utomhus utan på badhuset Kaskad i Skene jag begav mig till och simmande 40 min och enl tidigare beräkningar motsvara detta 1000 m om jag håller mina sträcktider. Sen 10 min bubbelpool därefter och efteråt intog jag en frukostbuffé.

Någon undra självklart var jag ensam eller var hustrun med för brukligt är att vi är två, men se denna gång var jag ensam att ta ett morgondopp. Nästa vecka är det hustrun som åker själv och tar sig ett morgondopp för då är jag förhindrad.


Vän av ordning kanske undra var det så mycket solljus i arlamorgonstund så är foto tagit när jag kom hem kl. 8,00 och om jag såg till någon frost i arlamorgonstund så fanns den inte hemmavid, dock var bilrutorna nerisade såg jag på fordon som stod parkerade 

Av Bengt Bertilsson - 15 maj 2015 06:15

Dags att lyfta på fiberduken som ligger över potatisodlingen  

Om vår herre får bestämma så ser det ut så här

 

Om herrn på godset får rå om det ser det ut så här

 

Likadant i lökodlingen
   

Så det var bara att rensa här också

 

Fast det visar sig att i en annan odlingslåda där dillen kommmer har någon annan varit och grävt 

 

Av Bengt Bertilsson - 15 maj 2015 06:15

Små blommor har börjat visar sig på träden, fast det krävs nästan förstoringsglas för att se blommorna, dessutom så kommer det regn som slår sönder blommorna  

Plommonträdet

 

Äppelträd

Av Bengt Bertilsson - 14 maj 2015 07:20

Farstutrappan och Kristihimmelsfärdsmorgon något dimmig i arla morgonstund såg jag inte mycket av världen vid 5-tiden då det var dels dimmigt för ögon och utomhus.

 

Temperaturmätaren visade endast 2 + men vid 6-tiden hade solen lyckats visa sig genom dimman och nu vid 7 – tiden då såg jag åtminstone skogsbrynet därute.

 

Gick det snabbt sen och i skrivande stund ser jag den sista dimälvan dansa framför mig under en kör av fågelkvitter där alla försöker överrösta varandra

Av Bengt Bertilsson - 14 maj 2015 05:00

En kristen helgdag i åminnelse av Jesus himmelsfärd, men vid fint väder i vårt sekualiserad värld Gökottodagen, men även Folknykterhetens dag.

 

Kristi himmelsfärdsdag, Dies sanctus ascensionis Domini, är inom kristendomen dagen då Jesus efter uppståndelsen enligt Nya Testamentet lämnade jorden, och fördes upp till himlen inför elva av apostlarna och har firats sedan 300-talet.

 

Dagen infaller 39 dagar (den 40:e dagen) efter påskdagen. Liksom påsk och pingst bygger dessa båda helger på måncyklerna och infaller därför vid olika datum olika år.

       

Någon egentlig årsdag av Kristi himmelsfärd, kan man alltså inte tala om. Den liturgiska färgen är vit på den här dagen

       

En röd dag och ingen arbetsdag för många och dessutom fredag klämdag då anser många att det är lika bra att stänga även denna dag och den skall arbetas in eller så tar flertalet semester.

 

Sen kommer lördag och söndag och plötsligt så är det 4 dagar fritt en liten lillsemester med andra ord.

Hustrun fick dock inte ledigt då det var schemalagd torsdag och klämdagen fredag likaså, hade vi dock tur att få uppleva lite Gökotta i måndags då hon var ledig och här kommer dessa bilder lägligt då förhoppningsvist vädret skall bli fint på många håll i vårt land. Bilderna är tagna i Hajoms skog, Långelid

Av Bengt Bertilsson - 13 maj 2015 06:30

Mellan Hägg och Syren, problemet är att jag inte sett någon blommande Hägg i min omgivning först utan allt verkar hända samtidigt denna vår för nu blommar det i häcken.

           

Men var sak har väl sin tid och någon riktig vår tycks inte vilja komma fast den metrologiska våren kom alla redan i mitten av februari

 

Av Bengt Bertilsson - 12 maj 2015 06:00

Kabbleka trivs i den lilla bäcken som rinner nere vid skogsbrynet och genom den gamla hästhagen.

       
Presentation

Kalender

Ti On To Fr
        1
2
3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21
22
23 24
25 26 27 28 29 30 31
<<< Maj 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se