Direktlänk till inlägg 22 september 2015

Fågelboken

Av Bengt Bertilsson - 22 september 2015 06:15

Fågelboken är försvunnen, fattas faktiskt två st fågelbokar för det är egentligen två bokar det handlar om inte en fågelbok som det finns blad i. Fast tänker jag efter så fanns det många blad även i bokarna också.

Har på tomten haft två st till synes vackra bokar växandes. De planterades när huset byggdes och har fått växa och växa och till slut så blev de så höga att de skuggade halva tomten. Barn och barnbarnen brukade klättra i den ena och detta är nu bara ett minne blott.

 

En av sönerna erbjud sig att hjälpa till och det var tur detta med facit i hand. Gubben är förvisso envis och tjurskallig hade nog klarat av detta men det hade först och främst tagit några dagar. Nu gjorde vi detta på ca 8 timmar. Skulle jag gjort detta hade det tagit flera dagar och sen hade jag varit totalt utpumpad och värken olidlig.   

Framåt dagen fick vi hjälp av två barnbarn och hustrun kom ut och hjälpte till att dra pinnar och kvistar. Då sparade vi dels både på krafterna och tid och varje stock tog nu halva tiden att såga ner och röja upp.

   

Kunde anlitat en firma som tagit ner dessa men någon ca de tar 6000 kr om det är per träd eller dag vet jag inte. Kunde också anlitat en skogshuggare som kanske sågat ner hela träden på en gång.

         

Nu tog vi stam för stam och sågade ner vicket var tidsödande gick detta också, det var dock två stamträd som gick lite snett då skåra i stammen visade sig inte stämma överens med lutningen av trädet, men ner kom det.

 

Kvar står i skrivande stund två rejäla stubbar som också skall bort eller rättare sagt sågas ner till markhöjd.

De stora stockarna sågade vi upp direkt i lämpliga längder, uppskattningsvist ca 4 kubik dessa skall sen klyvas

 

Snålhet kan någon tycka kanske men jag är ekonomisk och lla pinnar skall sågas upp och räknat mellan tumme och pekfinger ca 4 - 5 kubik och detta motsvara flera månader vedeldning i vedpannan.

Men både klyvningen och sågningen av det nedsågade lär inte bli gjord på en handvändning så jag lider ingen brist på sysselsättning närmaste tiden.

 

Sen skall nytt avlopp läggas ner i trädgården ser den ganska spartansk ut kommer det att bli många timmar att återställa och snygga till

 

 

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Bengt Bertilsson - Lördag 20 april 07:15

En tur in till storstan och fotograferade på körsbärsblomningen i centrum som jag inte noterat innan vid mina tidigare besök i stan. Men detta kan bero på at jag inte varit där vid denna årstid.                       ...

Av Bengt Bertilsson - Torsdag 18 april 07:48

Våra tulpaner växer och detta år exploderat i mängd då jag troligen grävde om i rabatten och lökarna hamnade i en klump.        På rabatten som står fritt där är det mindre utslaget       ...

Av Bengt Bertilsson - Tisdag 16 april 05:30

Årets vit och blå sipppor i i trädgården                ...

Av Bengt Bertilsson - Måndag 15 april 05:30

Liten men detta är en för mycket, lär det dyka upp fler mördarsniglar   Får gå lite närmare nästan för att se den      ...

Av Bengt Bertilsson - Fredag 12 april 07:01


“Lägga rabarber på” är ett uttryck som används i skämtsamt syfte och betyder att lägga beslag på något.   Det liknar att ta något som kanske inte nödvändigtvis är ens eget, men det har en trevligare framtoning än stöld.      ...

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16
17
18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29
30
<<< September 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards