Alla inlägg under augusti 2018

Av Bengt Bertilsson - 25 augusti 2018 06:30

Fullmånen lyser upp augustinatten.

 

Passad på att fotografera den natten den 25 augusti ifall den inte syns den 26 annars så inträffa den mer exakt den 26 augusti kl 13,58 


Av Bengt Bertilsson - 25 augusti 2018 06:00

Att städa upp sitt liv mens man lever kallas dö städningen och jag gjorde ett fynd som jag knappt själv kommer ihåg

 

I hörnet bakom ett skåp ute i garaget stod denna undanstoppad. 

 

Egentillverkad någon gång i början av 60 -talet och aldrig använd en riktig reto kälke 

 


Av Bengt Bertilsson - 24 augusti 2018 16:15

Hur gör du för att spärra direktreklam här kommer några tips och detta är en reaktion efter jag tillhörde en skara som fick en tidning i brevlådan en adresserad tidning SDKuriren.

 

Förvisso bättre att läsa vad de skriver än att höra andra berätta vad de  skriver kanske någon tycker. I valtider kommer det mycket onödig reklam och mestasdels oönskad

Men hur har de fått veta min adress då? Jo någon säljer adresser som är offentliga och i detta fall IDM Adress Box 238 581 02 Linköping 

 

Vem som ligger bakom utskicket framgår med tydlighet och var och en får ha sin uppfattning om tidningen och dess innehåll.

Men avsändaren som finns är mystisk ADBO Sverige AB kundnr 20688707 Box 12. 744 21 HEBY


Det finns nog de som läser den blad för blad, andra skrykla ihopen och somliga blir arga. Ta det lugnt det finns tidningsåtervinning eller så går det att använda den som tändmedel i pannan.

Men det är slöseri med skog för att framställa en tidning oavsett syftet så går det att avsäga sig direktreklam i framtiden gå in på http://www.idm-adress.se/

 


Om IDM Adress

IDM Adress är en tjänst för direkt­mark­nadsföring som innehåller största delen av Sveriges adresser. Vi följer DM-bransch­organisationens SWEDMA etiska regler samt rådande lagstiftning, och är anslutna till NIX. IDM Adress ägs och drivs av Idédata Marketing AB.

Om informationen

Tjänsten innehåller information om svenska adressater som är insamlad från olika källor och publikationer av vår redaktion. Delar av informationen används för att med hjälp av bland annat statistik, socio-demografiska kluster och marknadsföringsmodeller bear­beta leads, DM-urval och externa register.

Spärr mot direktmarknadsföring

Alla adressater har möjlighet att spärra sig mot direktmarknadsföring direkt i detta regis­ter genom att kontakta oss, men vi vill påminna om att NIX adresserat och NIX-Telefon är effek­tivare sätt eftersom de tillsammans spärrar all direkt­marknads­föring, inte bara från denna källa.

Kontakt

För att begära DM-spärr, skriv ut detta formulär, fyll i och skicka till oss. För övriga ärenden kan ni kontakta oss genom att skicka brev till:

IDM Adress
Box 238
581 02 Linköping

 

Det nämns också NIX adresserat gör även en avbeställning där via BankID eller skicka in en blankett

NIX adresserat – konsumentinformation

Spärregistret för adresserad direktreklam
NIX adresserat är till för de konsumenter som vill tacka nej till direktreklam som sänds med vanlig post (personadresserad direktreklam). 

Anmälan
Du som är intresserade av NIX adresserat kan med hjälp av Mobilt BankID eller BankID i datorn spärra dig för direktreklam. Med ditt personnummer (12 siffror) och ditt BankID loggar du in här för att spärra dig i NIX adresserat.

Om du inte har tillgång till BankID skriver du i stället ut denna blankett och skickar till NIX adresserat enligt anvisningar på blanketten.

Om du varken har tillgång till BankID eller möjlighet att ladda ned och skriva ut blanketten, kan du istället ringa till NIX adresserats kundtjänst på
08 738 40 70 för att beställa en blankett. Därefter får du en anmälningsblankett sänd hem till dig med posten. Efter att du har fyllt i alla uppgifter, skrivit under och sänt in blanketten är anmälan klar. På blanketten finns utrymme för flera personer. Varje person ska skriva under sin egen anmälan.

Vad kostar det?
Om du anmäler dig till NIX adresserat med hjälp av BankID kostar det ingenting. Använder du blanketten kostar det bara portot för att skicka in blanketten.

 

Av Bengt Bertilsson - 24 augusti 2018 06:00

Lyckats få tag i honung till slut 17 % vattenhalt sa biodlaren och detta sägs vara mycket bra honung om jag skall tro på expertisen.

 

Ljus och fin fast någon kanske tycker konsistensen ser hård ut och detta stämmer men smaken kanon 

 

Av Bengt Bertilsson - 23 augusti 2018 06:15

Att ligga eller sitta och titta upp på himmeln är både rogivande men också fascinerande då fantasin får en att se både det ena som det andra. Vad ser du skriv gärna en kommentar om dina tankar

     

Av Bengt Bertilsson - 23 augusti 2018 06:00

Någon större idrottskarriär har jag förvisso aldrig haft, inköpte för många år sedan, måste varit på 70 – talet ett par Adidas skor. Tror faktiskt i Rydöbruk, där fanns en skoförsäljningsbutik i en fabrikslokal.

 

Idag tror jag dessa kallas för Retro och vintage och skall jag tro annonser på webben ett andrahandsvärde. Dessutom sett på webben hur jag skall göra för att få gamla dojor mina, skulle jag kanske putsa skorna och koka skosnören. Kanske får pengarna tillbaka, vem vet

 

När det sen kom till kritan så blev det inte så mycket springande, minns jag försökt springa en runda på några km ett par gånger och fick så ont i vaderna och min menisker klarade aldrig av detta, Blev inte hemskickad från sista rep mötet för intet. Skorna kom till användning många år senare till målningsarbeten inomhus istället.

 

Men nu är deras tid över för nu är det dö städning som pågår och då spar jag inte dessa för eftervärlden

Av Bengt Bertilsson - 22 augusti 2018 06:15

Som av en ren händelse när jag summerade gårdagens väder eller är det så att det hänt på nytt kolla och jämför när morgondimman ligger tätt över nejden och om den tycktes tjock i arla morgonstund har den blivit tjockare och sikten är knappt 100 m i år som förra året 

       

Av Bengt Bertilsson - 22 augusti 2018 06:00

Om vår skörd av bär i trädgården varit riklig trotts torkan och vi har inte vattnat så har inte moder natur sköt om sin odling ute i naturen sämre. Igår kunde du se hur blåbärsriset torkat bort. Stod hoppet till lingon skulle kanske vara bättre.

 

Inte mycket och då det inte fanns något i närområdet då får moder natur själv ta hand om detta 

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
<<< Augusti 2018 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok


Skapa flashcards