Direktlänk till inlägg 4 augusti 2019
På Bolmendagen på Tiraholm inköptes en produkt vi aldrig hört talas om, nämligen Sötost men vad är sötost. Ostkan som många kanske vill jämföra den med är lite rätt ute, men lite fel också. Då vi var i Småland så vill jag se detta som en småländs delikatess men enl Källsjö mejeri så är
Denna rätt är en typisk gammaldags sydhalländsk efterrätt. (Nu tillhör Tiraholm hallands län så okej.) Sötosten har en färg som messör och en konsistens som keso och smakar kola. Kokas efter gammalt recept. All vassle ska koka in i ostmassan vilket gör att mjölksockret kondenseras där av färgen. Tillverkningen av sötosten ät tidskrävande varje sats tar ca 12 timmar.
Så har ni inte smakat gör detta om ni kommer i närheten av den och jämför den inte med ostkakan tycker vi denna är mer lite gryning och retar smaklökarna lite extra också.
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | ||||||
5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | |||
12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | |||
19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | |||
26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | ||||
|