Senaste inläggen

Av Bengt Bertilsson - Tisdag 27 nov 06:00

Missade fullmånen den 23 nov p.g.a jag befann mig på fel plats fast jag var på rätt plats var detta av annan anledning.

Fick jag se denna måne de 25 nov istället som såg fin ut också bild ett kl. 19,00 bild 2 Kl.21,00 

     


ANNONS
Av Bengt Bertilsson - Måndag 26 nov 06:00

Visste du att en EU-parlamentarikerna får varje månad ca 45 000 kr till kontorsutgifter och representation, utan att behöva visa upp några kvitton. Det har lett till krav på mer kontroll från vissa håll men de flesta EU-parlamentarikerna vill inte redovisa.

EU-parlamentarikern Bodil Valero (MP/Gröna gruppen):

– Vi i Miljöpartiet har bestämt att visa våra kvitton för de journalister som ber att få se dem. Anledningen till att vi inte har gjort det tidigare är att vi har trott att det skulle komma ett system som alla parlamentariker skulle förhålla sig till.

Miljöpartiet har sparat alla kvitton sedan 2017.

ANNONS
Av Bengt Bertilsson - Söndag 25 nov 06:00

Du har väl läst de nya villkor från Microsoft som träder i kraft vid årsskiftet?

 

Om de nu skall inför nya villkor varför inte göra ett snabbprotokoll där det framgår vad det gäller.


Nej du måste läsa igenom 49 sidor LYCKA TILL

 

 

Svaret från Microsoft

Hej Bengt, jag förstår att det kan vara mycket att läsa. När det gäller viktiga saker som t.ex användaravtal så måste all information vara där. Om du vill kolla på vårat avtal för Microsoft-tjänster så kan du läsa om dem här: http://msft.social/SnTof5

Om du har någon annan fråga är det bara att höra av dig,

 

 

Mailet från Microsoft

Ditt tjänstavtal har blivit tydligare

Vi uppdaterar Villkor för Microsoft-tjänster, som gäller för din användning av Microsofts produkter och tjänster för konsumenter. Vi ändrar avtalspart för våra kostnadsfria konsumenttjänster på europeiska marknader (Europeiska ekonomiska samarbetsområdet och Schweiz) från Microsoft Corporation (USA) till Microsoft Ireland Operations Limited, One Microsoft Place, South County Business Park, Leopardstown, Dublin 18, Irland. Vi ändrar även så att Irländsk lag gäller för anspråk angående kostnadsfria tjänster och betaltjänster för konsumenter på europeiska marknader. Inga andra ändringar har gjorts i Villkor för Microsoft-tjänster.

Den här uppdateringen börjar gälla 28 december 2018. Om du fortsätter att använda våra produkter och tjänster efter 28 december 2018 innebär det att du godkänner uppdateringarna i Villkor för Microsoft-tjänster.

Vanliga frågor och svar

Vad är Villkor för Microsoft-tjänster?

Villkor för Microsoft-tjänster är ett avtal mellan dig och Microsoft (eller ett av dess koncernbolag), och de gäller för din användning av Microsofts produkter och tjänster. En fullständig lista över de produkter och tjänster som omfattas finns här.

Vilka produkter och tjänster omfattas inte av Villkor för Microsoft-tjänster?

Villkor för Microsoft-tjänster gäller inte för produkter och tjänster som är avsedda för företagskunder, till exempel Office 365 för företags-, utbildnings- och myndighetskunder, Azure, Yammer och Skype för företag. Mer information om åtaganden som rör säkerhet, sekretess och regelefterlevnad, samt tillämplig information för Office 365 för företag finns i Office 365 Säkerhetscenter på https://trust.office365.com.

Vilka ändringar har Microsoft gjort i Villkor för Microsoft-tjänster?

Vi ändrar avtalspart för våra kostnadsfria konsumenttjänster på europeiska marknader (Europeiska ekonomiska samarbetsområdet och Schweiz) från Microsoft Corporation (USA) till Microsoft Ireland Operations Limited, One Microsoft Place, South County Business Park, Leopardstown, Dublin 18, Irland. Vi ändrar även så att Irländsk lag gäller för anspråk angående kostnadsfria tjänster och betaltjänster för konsumenter på europeiska marknader. Inga andra ändringar har gjorts i Villkor för Microsoft-tjänster.

En sammanfattning av de viktigaste ändringarna finns här.

Om du vill se alla förändringar rekommenderar vi att du läser Villkor för Microsoft-tjänster i sin helhet.

Är föräldrarna fortfarande ansvariga för sina barns aktiviteter och köp?

Ja. I stycke 4(a)(iii) i Villkor för Microsoft-tjänster fastslås att föräldrarna är ansvariga för yngre barns användning av Microsoft-konton, Skype-konton och tjänster, inklusive prenumerationsavgifter och köp. Vissa av våra tjänster är avgiftsbelagda, som program och spel i Windows Store, Xbox Store och Office Store, Outlook.com utan reklam, extra lagringsutrymme i OneDrive och Office 365-prenumerationer. Via Microsoft-kontofamilj får föräldrar förslag på lösningar som hjälper dem att se hur barnen använder sina enheter och hur man sätter gränser. Mer information om Microsoft-kontofamilj finns på instrumentpanelen för familjen.

När träder de här villkoren i kraft?

Den här uppdateringen av Villkor för Microsoft-tjänster börjar gälla 28 december 2018. Fram till dess gäller de nuvarande villkoren.

Hur godkänner jag de här villkoren?

Genom att använda våra produkter och tjänster från och med 28 december 2018 godkänner du uppdateringarna av Villkor för Microsoft-tjänster. Om du inte godkänner villkoren kan du välja att sluta använda produkterna och tjänsterna och avsluta ditt Microsoft-konto före 28 december 2018.

Av Bengt Bertilsson - Lördag 24 nov 06:00

På avstånd såg det ut som det varit en skogsmarödör framme och gjort skador på ett träd, men vid framkomsten ser jag en livscykel i naturen.

   

En eller flera hackspettar har varit framme och letat matnyttigt vilket syns fanns bakom barken och dessa små kryp har gjort ett gångnät som bara detta är sevärt och syns långt efter på andra träd som varit ett skafferi

     

Tiden går och sätter sina spår, träden faller och ett fantastiskt trädmönster syns av fiberna inne i trädet 

     

Till slut så tar mossan över och täcker stammen 

 

Av Bengt Bertilsson - Fredag 23 nov 08:14

Så fick vi säsongen första snöfall - 1 så det är vinterlikt på farstutrappan 

 

Av Bengt Bertilsson - Fredag 23 nov 06:00

November radar upp härliga soluppgångar och denna eldiga soluppgång är en av dessa vara de bara ett litet ögonblick ibland hinner jag inte ens få fram kameran förrän den är försvunnen. Denna gång hann jag justera lite på inställningarna t.o.m. 

         

Av Bengt Bertilsson - Torsdag 22 nov 07:47

Marks kommun är fantastiskt bakom i princip stängda dörrar fast de står på glänt så måste du som kommuninnevånare ”gå man ur huse” för att få info  


HADE VARIT PÅ PLATS ATT UPPDATERA OCH LÄGGA UT FÖREGÅENDE KOMMUNFULLMÄKTIGE INNAN NYTT SAMMANTRÄDE
 
MEN OFFENTLIGHETEN OCH SAMHÄLLSMEDBORGARNAS SKALL KANSKE TVINGAS BEGE SIG TILL SAMMANTRÄDESRUMMET FÖR ATT FÅ HÖRA NÅGOT OM VAD SOM BESLUTAS
 
Enl hemsidan Idag sammanträder kommunfullmäktige i Marks kommun
 

Nästa ordinarie sammanträde: 22 november klockan 18.00 

Plats: Abbotsalen, Rydals konferenscenter, Rydal

 


Notera dock att detta stod som först kl. 14,54 som aktuellt i Kommunen 

Kommunfullmäktige sammanträder


22 november 2018 14.54


Kommunfullmäktige är kommunens högsta beslutande församling. Varmt välkommen till nästa sammanträde 22 november klockan 18.00 i Abbotsalen i Rydals konferenscenter.

 


Enl hemsidan

Kommunfullmäktiges sammanträden är alltid öppna för allmänheten. De äger oftast rum i Rydal, på museet. Kan du inte komma kan du lyssna via webben.

Livesändning

På grund av tekniska problem kan vi just nu inte livesända kommunfullmäktiges sammanträden. Sammanträdena spelas dock in så du kan lyssna till dem i efterhand.  

 

FRÅGA ÄR NÄR SKALL MARKS KOMMUN UPPDATERA FÖREGÅENDE SAMMANTRÄDE

--------------------------

VEM TJÄNAR VEM
Mark kommun har anställt en kommunikationschef som lär tjäna 65000 kr/ mån vem hen skall tjäna verkar inte vara kommuninnevånaren i alla fall och enl Markbladet så fundera Marks kommun också dra in på offentlighets principen när det gäller att informera pressen. När sen Sjuhäradsbygden husorgan BT innehåll är exklusivt för tidningens prenumeranter idag bevakar kommunala verksamheten allt mindre och MB är en annonstidning enda kanalen där kommuninnevånaren kan få lite vetskap om vederbörande inte har tillgång till dator och besitter kunskaper att leta efter ärende och protokoll på Marks Kommun hemsida. Mark Kommun hemsida tillhör INTE de som är de lättlästa så det krävs tålamod att hitta rätt-----------------------------------------------------------------------------

Nedan kan du se dagsläget på hemsidan 


Senast webbsidan om webbsändningar uppdaterades var den 25 okt

Webbsändning från kommunfullmäktige

Senast uppdaterad den 25 oktober 2018


Det går inte ens se på första hemsidan att det är Fullmäktige idag

Aktuellt i Mark

FÖP Mark Nordväst  -  samråd

20 november 2018 12.46

Fördjupning av översiktsplan för Marks kommun Samråd 2018-11-05 till och med 2019-01-07 Den fördjupade översiktsplanen är ett viktigt strategiskt dokument som beskriver ...

Seniordagen 2018

08 november 2018 15.44

Seniordagen lördag 17 /11 kl 10.00-16.00 i Kunskapens Hus Skene.

Seniordagen 2018

Arbeten på Rismaområdet i Fritsla

08 november 2018 08.22

Under vecka 46 kommer arbete med provgropar och inmätningar att utföras på Rismaområdet i Fritsla.

Arbeten på Rismaområdet i Fritsla

Världstoalettdagen 2018
Johan Eriksson, projekttekniker, vid reningsverket i Skene. Foto: Magnus Larsson

05 november 2018 15.13

19 november firas FN:s internationella världstoalettdag. Bästa sättet att fira den är att spola ned rätt saker i toaletten. Det vinner både miljön och vår gemensamma plån...

Världstoalettdagen 2018

Pendelparkering i Hyssna

07 november 2018 08.55

Marks kommun kommer att påbörja ombyggnad av Hyssna pendelparkering under vecka 46/47.

Pendelparkering i Hyssna

VA-arbeten i Horndalsområdet

26 oktober 2018 13.40

Med början den 29 oktober och några veckor framåt kommer underhållsarbeten utföras på vattenledningarna i Horndalsområdet i Kinna.

VA-arbeten i Horndalsområdet

Viktig information om din sophämtning

24 september 2018 13.28

Har du fått utebliven tömning? Om dina kärl varit placerade längre bort är 2 m och du inte fått tömt enligt schema kan du antingen lägga en budning på egen bekostnad elle...

Viktig information om din sophämtning

Nyheter


Nyheter

 

 • Pruhultsvägen avstängd 5-6/11

  05 november 2018 08.13

  Pruhultsvägen i Kinna kommer att vara avstängd 5-6/11 på grund av ledningsarbete.

 • Vassebro åter öppen för trafik

  29 oktober 2018 10.08

  Vassebro i Horred är nu åter öppen för trafik.

 • Miljöenheten har stängt den 6 och 7 november

  26 oktober 2018 09.15

  Miljöenheten har planeringsdag den 6 och 7 november och har därför stängt. Välkommen igen den 8 november.

 • Newcastlesjuka hos värphöns i länet

  24 oktober 2018 13.24

  Fågelsjukdomen Newcastlesjuka har konstaterats på en gård i Mölndals kommun. Det visar provresultat från Statens veterinärmedicinska anstalt...

 • Mari Sandell Molander ny barn- och utbildningschef i Mark

  24 oktober 2018 13.07

  Mari Sandell Molander är ny barn- och utbildningschef i Mark, efter beslut i kommunstyrelsens arbetutskott under onsdagseftermiddagen.

 • BokLAN För dig mellan 13–19 år

  23 oktober 2018 09.30

  Var med på bokLAN under en natt på Rydals museum från fredag 9/11 kl 17.00 till lördag 10/11 kl 17.00

 • Nytt politisk ledning i Mark

  19 oktober 2018 12.54

  Efter kommunvalet står det klart att Mark får en ny politisk ledning i form av Socialdemokraterna tillsammans med Centern och Liberalerna.

Av Bengt Bertilsson - Torsdag 22 nov 06:00

Morgonstund med guld i mund återigen syns från farstutrappan över skogsbrynet 

 

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14
15
16
17 18 19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< December 2018
>>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ farstutrappan med Blogkeen
Följ farstutrappan med Bloglovin'

Gästbok


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se