Direktlänk till inlägg 1 januari 2021

Nyårsdagen och allt är som vanligt och lite till

Av Bengt Bertilsson - 1 januari 2021 07:35

2020 var skottår och detta verkar avslutas som detta också om jag skall tolka natten händelse på nätet och detta är ändå bara en skumning då allt har inte inrapporterats 
En tradition har vi dock brutits detta år och vi har inte varit ute och kört i arla morgonstund då hustrun fick ändrat arbetsplats från morgon till eftermiddag missar vi uppståndelsen på morgon i Skene där det mesta lyste med sin frånvaro. 

Vad har då hänt i natt 

Nyårskvällen och natten har varit stökig i landet – trots pandemin. En mängd olyckor, brott och vårdslösa fyrverkeriskjutningar har rapporterats. På flera håll har polis attackerats med raketer.
Det har varit väldigt mycket folk ute. Mycket fler än vad vi hade förväntat oss, säger Morten Gunneng vid polisregion Väst.

Runt om i landet vittnar polisen om en hektisk nyårsafton och en intensiv nyårsnatt.

På Möllevångstorget i Malmö samlades folk för traditionsenligt nyårsfirande trots uppmaningar om att undvika folksamlingar. Raketer avfyrades på både höjden och tvären,

– Vi har haft väldigt många samtal om fyrverkeriskjutningar. Man skjuter med raketer mot folk och mot byggnader. Vi får samtal från hela regionen, även de mindre orterna, säger Evelina Olsson, presstalesperson vid polisregion Syd.

Den regionen hade strax före klockan 01 på nyårsnatten fått in 357 fyrverkerirelaterade samtal det senaste dygnet, vilket var över 100 fler larm än vid samma tid förra året.

I samband med ett storbråk mellan ett 20-tal personer i Klippan strax efter tolvslaget fick dessutom en man i 20-årsåldern allvarliga, men inte livshotande stick- eller skärskador. Under natten kunde två personer gripas misstänkta för mordförsök.

Vårdslöst skjutande

Vårdslöst skjutande med raketer och smällare rapporteras även från Stockholm och Gotland, där polisregionen mellan klockan 21 och 02 registrerade 585 händelserapporter, vilket är 116 fler än förra året. Så vitt Stockholmspolisen känner till har dock ingen skadats allvarligt av pyrotekniken.

I Sollentuna, norr om Stockholm, sköt till exempel ungdomar med munskydd raketer mot poliser några timmar före tolvslaget. Polisen har gjort en anmälan om blåljussabotage.

I polisregion Väst har det skett ett tiotal knivskärningar och ett tiotal rån, bedömer vakthavande befäl Morten Gunneng.

– Efter tolvslaget fick vi det ganska stökigt. Det är inga stora händelser, men det tar rätt lång tid att sammanställa allt, det spretar rätt så mycket, säger han.

 

Stenkastning mot polis

Precis som sina kollegor på andra håll i landet vittnar han om många larm om störande raketskjutningar.

– Vi har haft några situationer där polispersonal har blivit beskjuten. Vi har även haft stenkastning mot polis.

I Mölndal blev en man i 20-årsåldern knivhuggen vid klockan 22.30 på nyårsaftonen.

– Han blev utan förvarning huggen i ryggen och fördes till Sahlgrenska med ambulans, säger Morten Gunneng.

Mannens skador ska inte vara livshotande och polisen utreder knivhuggningen som synnerligen grov misshandel.

"Annorlunda"

Morten Gunneng beskriver årets nyårsnatt som annorlunda.

– Det är inte det här krogrelaterade stöket, men det har varit väldigt mycket folk ute. Mycket mer folk än vad vi hade förväntat oss. Vi har även ingripit lite grann mot svartklubbar som har börjat poppa upp.

Det rapporteras också om många mindre bränder, ofta orsakade av raketer och fyrverkerier.

"Kvällen/natten har präglats av att polisen fått samtal om att personer har hanterat raketer med dåligt omdöme i orter i hela Jämtland/Härjedalen", skriver polisen i Jämtlands län.

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Bengt Bertilsson - Torsdag 18 april 07:48

Våra tulpaner växer och detta år exploderat i mängd då jag troligen grävde om i rabatten och lökarna hamnade i en klump.        På rabatten som står fritt där är det mindre utslaget       ...

Av Bengt Bertilsson - Tisdag 16 april 05:30

Årets vit och blå sipppor i i trädgården                ...

Av Bengt Bertilsson - Måndag 15 april 05:30

Liten men detta är en för mycket, lär det dyka upp fler mördarsniglar   Får gå lite närmare nästan för att se den      ...

Av Bengt Bertilsson - Fredag 12 april 07:01


“Lägga rabarber på” är ett uttryck som används i skämtsamt syfte och betyder att lägga beslag på något.   Det liknar att ta något som kanske inte nödvändigtvis är ens eget, men det har en trevligare framtoning än stöld.      ...

Av Bengt Bertilsson - Torsdag 11 april 15:30


Kallas för vikingargrav fast det är nog mer en vallgrav för infiltration av spillvatten från brunnen så blir det som en gravplats då blommorna kommer från tidigare planteringar på kyrkogården    ...

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8
9
10
11
12 13
14
15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25
26 27 28 29 30 31
<<< Januari 2021 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards