Alla inlägg under augusti 2022

Av Bengt Bertilsson - 15 augusti 2022 07:45

En droppe vatten inte mycket för ögat, men livsviktigt för andra.

 

En droppe som inte direkt som vi ser den som inget att bry sig om, men på fel plats då blir det problem. 

       

Gick ner till pannrummet och sotade pannan igår och allt såg bra ut. Hade sotat färdigt pannan och skulle sopa upp efter mig, då får jag se en liten pöl med vatten på golvet bredvid pannan. Tittade upp och såg det var lite konstigt utanför isoleringen av röret från shunten. Mystiskt jag stod där ca 15 min tidigare och då var det ingen pöl. Så jag plockade bort all isolering och kände inget direkt som var blött. Fotograferade allt och skickade foton till min VVS kille att något är på gång att kontakta mig. Tände sen pannan och 3 timmar senare kolla jag upp pannan på nytt
 

Nu var det en stor vattenpöl på golvet och nu såg jag var det droppade och förstod att när värme och trycket i pannan ökade öppnade sig shunten och det började läcka 
 

Droppen dripp och droppen drapp visar sig vara en droppe i sekunden och efter ca 12 timmar var hinken halvfylld ca 5 l 
 

Så det blev en ny kontakt med VVS killen och han kommer idag och fixa detta för en droppe blir mycket och det var tur jag såg den och den inte droppade i ett skymt utrymme 



  



  

Av Bengt Bertilsson - 15 augusti 2022 06:00

Finns andra djur också på Zoo i Köpenhamn så känns det mer som djur i bur då antalet djur måste anpassas till ytan troligen. 

         

Fanns även flodhäst och noshörning men i mindre inhäng bredvid vad jag kunde se 
   

Av Bengt Bertilsson - 14 augusti 2022 07:02

Borås har sin savann och så även Zoo i Köpenhamn så känns det mer som djur i bur i den sistnämnda. Även om de har en större yta att vara på vill jag inte se den som savann där olika djur strövar fritt. Men det är väl så att vi inte skulle få se dessa djur om vi inte har de i dessa inhäng.           

Av Bengt Bertilsson - 13 augusti 2022 06:00

Hur gör djur, som vi fast det ser lite annorlunda ut kanske. Oavsett så var detta första tanken som kom upp i huvudet när vi blev vittne till detta på zoo i Köpenhamn 

       

Nu var dessa inte e enda som fanns där och en rival dök också upp men hade inget att hämta där och visa var fullständigt ointresserade 

     



Av Bengt Bertilsson - 12 augusti 2022 06:00

Ombyggnaden av Ängskolan i Skene krävs det rivning av visa byggnader och trotts att alla bygghandlingar är inte klara så har det påbörjats arbete på skolområdet som detta är bara en pappers projekt som dragit ut på tiden.
 
Rivningen av Lyckeskolan drar ut på tiden också, denna påbörjades i höstas och är inte klar ännu, men det finns hopp kanske för då kan det vara klart.

 

Hur skall det gå för rivningen av byggnader på Ängskolan jämnas på jorden yta och bortforslad utan några större krav på sortering, eller är kraven annorlunda i Skene än i Kinna? 

 


Nu står det baracker på höjden på skolgården för på måndag är det skolstart

   

Av Bengt Bertilsson - 11 augusti 2022 05:45

Det har varit slåttergille utanför teatern/biblioteket/kommuncentrat i Kinna och väverskan kan återigen vandra fram på nyslagen äng.

 

Om det är ett av våra kommunråd som slagit gräset vet jag inte men jag vet att Tomas Johansson lärt sig slå med lie denna sommar. Då gräset ser ut att detta är avslagit med jämna skär.

 

Vem som är räfserskan vet jag inte men jag såg i valreklamen att Jessica Rodén har ett torpställe så hon kan också vet hur det går till att räfsa och slå gräs också. Oavsett räfsat är det och förra året så gjorde de en höstack, ingen ”Hyssnastolle” visserligen men helt okey. Verkar det som detta år har de kört iväg det nyslagna gräset.

 

Förra årets gräs finns däremot kvar och där har mossan börjar ta över.

  

Men vad hände informationsstolparna höggs dessa också av och konstigt så verkar dessa legat där innan för det ligger nyslaget gräs ovanför detta.

 
Nu är det nog inget av våra kommunråd som varit i farten utan det är någon på Teknik- och serviceförvaltningen som utfört detta. 
 


Av Bengt Bertilsson - 10 augusti 2022 08:00

Att jag ofta är ute och cykla bokstavligt är ganska sällan när jag tänker efter. Däremot kanske mer vanligt enl andra att (idiomatiskt) ha gravt missuppfattat något, ofta till den grad att situationen kan uppfattas som humoristisk. Fast det sista hävda visa att detta inte är, men detta får vara upp till vara och ens egen uppfattning.

  

Men nu ställer jag in bokstavligt min cykel efter att överbevisat mig själv att jag klarar inte denna uppgift. Artrosen sätter stopp och detta hade min kära hustru påtalat men jag ville inte inse detta.
Jag testade och lyckades komma över cykelramen på cykeln med några akrobatiska rörelse som jag nog inte gjort tidigare. Cyklade upp och ner på gårdsplanen 2*50 m och insåg nej hoppa av. 

 

Men detta var inte sagt och gjort i en handvändningen. Vaken höger eller vänster ben ville komma över ramen och hur jag lyckades kravla mig från cykeln vet jag inte. Bara arg och ledsen över situationen var det bara frustationen som tog över hjärnan. 
Min pappa fick Parkinson sjukan och jag minns sista tiden han kunde cykla var med hjälp av en damcykel och skall jag testa någon gång senare får det bli på en sådan  

Av Bengt Bertilsson - 7 augusti 2022 06:00

Elefanter ståtliga djur men i bur inte så roligt och framförallt där de knappt har någon plats. Åker vi till Borås så har de en savannen där de kan röra på sig och springa också. Men Köpenhamn elefanterna imponerade inte på oss 

           

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3 4 5 6 7
8
9
10 11 12 13 14
15 16 17 18
19
20
21
22
23
24
25 26
27
28
29
30
31
<<< Augusti 2022 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards