Direktlänk till inlägg 10 november 2013

Seger i premiärmatchen.

Av Bengt Bertilsson - 10 november 2013 06:15

Vi har vunnit segern är vår och hade vi stars varit lite fler på läktaren hade jag sjungit men hesa Fredrik är rena musikaliska underbarnet mot min röst.

Vilken härlig känsla, vinst i premiären kan det bli bättre. Sen kanske någon Stjärna undra var är det för galna Stars som åker 40 mil för att se Stjärnan spela bandy på borta is. Samtidigt som Stjärnans egna suporters lyser med sin frånvaro som bara har 10 mil till Åsa-Nisse metropolen var vi endast TVÅ supporters, men jag är faktiskt lite van vid detta.    

Nu fick jag inviga min införskaffade bandy portfölj och den verkade ge tur med sig, mig veterligen så var det den enda jag såg i arenan också.
Det började regna kl. 10 när vi körde iväg och det regnade hela vägen var både jag och spelare glada att matchen spelades inomhus. + 6 i helregn hade inte varit någon höjdare att uppleva. + 4 grader i hallen och får säga en kanonbra hall enkel men fyller sin funktion är det bara att inse skall bandyn ha en framtid krävs fler inomhushallar och nu när Stjärnan firar 90 år jubileum om något år skulle en inomhus hall vara en fin present. Regnet fortsatte när vi körde hem och det är tur att jag kört vägen förr några gånger så man hittade hem och svängde in på gårdsplanen kl. 19,00 nöjd och belåten. Saknad av gammelkatta som gått och jamat hela dagen och letat efter husse.

Själva matchen då.

Skirö-Nävelsjö - IF Stärnan 4 - 7 (1-3)
Målskyttar för Stjärnan: Ivan Ushakov 5, Linus Björnholm 1 och Valeriy Savichev 1 

Nog verkar det som ledarstaben ingjutit det som jag förväntade hur stjärnorna skulle bete sig på isen. En svängig match där självklart det fanns stjärnor som glänste i protokollet är det kollektivet Stjärnan som tillsamman kunde stå som segrare efter matchen
Har förvisso inte sett så många matcher, men ett mer disciplinerat lag tror jag mig aldrig sett inleda matchen som inte lätt sig falla in i stressen som Skirö inledde matchen med utan förvaltade bollen fördömligt i matchinledningen. Blev det en också en chock för motståndarna efter 13,05 när Ivan sätter 1 – 0 var det en som jublade på läktaren och två som klappade.
Därefter besannades sanningen att efter ett mål är ett lag som mest sårbart kom kvitteringen omg tid 14,06
Alla varningsklockor som ringt förre premiären vilka motståndarna får se upp med kunde Ivan sen åka solo och använda motståndarna som rundningskonor och sätta 2 – 1 då blev det vrål och ilska blickar riktades mot de två stars supporter som vågligt satt sig bakom motståndarnas bås.
Sen visade sig Skirö sig vara mors grin Ollar på isen, men även utanför. Då en S/N ledare drämmer en bandyklubba i båsväggen och säger några ord som censureras efter att de tyckt domaren missar för mycket. Inte blev det bättre när deras lagledare gnäller över spelarinsatsen också.  
27,03 utvisning av Tobias verkade mer vara en bjudning från domaren och kompensation blev det lite nervöst på läktaren visar ånyo Stjärnorna på disciplinerat spel och får tiden att gå kom det som ett dråpslag några sekunder innan Stjärnan blev fulltagliga när Ivan sätter 3 – 1 tid 36,57. Som blev halvtidsresultatet.

Andra halvlek

Den blev händelserik. Ivan kunde satt spiken i matchen efter 25 sekunder då han påpassligt stod i vägen vid ett motståndarmålvakt utkast och fick en gratischans men missade. Replikerade Skirö direkt och satte full fart mot Stjärnorna som spelade nonchalant i matchinledningen med bollen på egen planhalva och detta resulterade i reducering 46,36 och kvittering 3 – 3 tid 54,40.
Dessutom hade Skirö öppet mål och hur sjutton de kunde missa och hur sjutton någon i stjärnorna lyckades rensa bort bolluslingen det hann jag inte uppfatta.
Om Stjärnorna i första var sårbara efter målet kom det en liknande replik av Stjärnorna när Ivan sätter 4 – 3 tid 56,06  och visade att stick ni upp men det är vi som vi tar kommandot i målprotokollet direkt.

Utvisning av Linus tid 62,44 bäddade lite för att det blev 4 – 4 och kanske var det återigen Stjärnorna som spelade nonchalant framför eget mål som bäddade för detta när Christian utvisas när han tvingades hålla fast en Skiröspelare som höll sig fram och snodde bolluslingen och S/N tilldöms straff de satte i målet.    
Därefter blev det kalabaliken vid Bender och snickarboa fylldes på blev det också hetsigt på läktaren och hustrun hon är inte att leka med när hon resolut skäller ut en hulligan från Skirö som både lekte domare och speaker på läktaren. Att hålla ”käften eller gå ut och spela själv. När Fantomen talar då lyssnar man” Det blev tyst på honom och t.o.m hans kompisar lämnade honom.

Spänning började bli lite olidlig kom det som en blixt från klar himmel när Linus efter 75,15 sätter 5 – 4  då går luften ur Skirö när Valerey gör 6 – 4 tid 75,28  och sen faller de ihop som ett korthus och desperat tar Skirö Timeout.
Hjälpte föga för Stjärnorna spelar klokt stundtals men med huvudet under armen också och Skirö får några chanser är det Sven Duva mentaliteten som plockades fram. Spiken i kistan sätter Ivan 86,28 och vi såg glädje lysa i honom

Sammantaget en match som svängde. Vi fick se flera delikatesser när det gäller att göra mål från båda lagen med skott som sitter perfekt i kryssen.
Stjärnorna var hela tiden med på noterna och såg till att motståndarna inte fick övertaget i målprotokollet var en bidragande psyklogisk viktigt orsak.
Visst kan vi och skall framhäva enskilda tongivande spelare ibland stjärnorna som visade upp ett brett register med mål, fina uppspel, delikata pass med härliga genomåkningar är det kollektivet som räknas.
Minussidan är dock när spelare pressas eller spelade nonchalant då blir det kaos i bakre leden något som troligen kommer med rutinen att rättas till. För vi får inte glömma bort det var första seriematchen och kan Stjärnorna spela lika bra i fortsättningen skall de vara ett av lagen i toppen.

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Bengt Bertilsson - Måndag 18 feb 06:45

Äntligen börjar det hända något men det verkar som det behövdes ett strömavbrott i Stockholmstrakten för att något skulle hända och frågan aktualiseras.  Dessa problem har vi levt ute på landsbygden i övriga Sverige under många år och elbolagen höjt ...

Av Bengt Bertilsson - Söndag 17 feb 06:00

Ringebäcken översvämmad för 6 månader sedan var den snustorr    Ingen bäck men körskador i skogen som är många år sedan dessa gjordes är idag diken med vatten        ...

Av Bengt Bertilsson - Lördag 16 feb 06:00

Kvarnåsabäcken rinner sen ut i Husabäcken och även den fylls med vatten. Vill ni se bilder från ett annat besök se detta via denna länken      ...

Av Bengt Bertilsson - Fredag 15 feb 05:45


Årets första vårtecken dykt upp i min rabatt som jag har blandodling i kommer krokusen först    ...

Av Bengt Bertilsson - Torsdag 14 feb 06:00

Vattenfallet är åter välfyllt, men detta är inte ensamt längre.   Under vägen har bäcken hittat en ny bäckfåra.     Den översvämmade vägen skapar också nya vattenfall                  Bäcken fortsättning mot havet är också välf...

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30
<<< November 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ farstutrappan med Blogkeen
Följ farstutrappan med Bloglovin'

Gästbok


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se