Direktlänk till inlägg 6 januari 2014

Eldorado vid fågelautomaten.

Av Bengt Bertilsson - 6 januari 2014 06:15

Satt på min farstutrappa igår trettondagsafton och studerade ett eldorado av ”pjoddar” som flög mellan mina trädgårdsbuskar och automater och hämtade solrosfrö. Då antalet var påfallande många började jag räkna dessa och när jag kom till 45 (Blåmesar, talgoxar, nötväckor, stjärtmesar, pilfink, hackspett, koltrastar, talltita eller entitor tror jag fick med alla arter) avbröts jag av ett varningsrop som jag tycker mig känna igen från nötväckan och det blev ett flaxande så jag kände nästan vindbruset av dessa där jag satt på farstutrappan när alla sökte skydd och det blev dödstyst.
Själv spärrade jag min blick mot skyn för att se var vad det som skrämde mina ”Pjoddar” och på ca 50 m höjd får jag ser ett grått flygande monster som verkade som den saknade ett huvud och kroppen som liknar en sån där amerikansk fotboll men ändå med en avlång profil. Förstod jag det var en Häger.

Jag fick lära mig förr att Hägern var en flyttfågel men detta mönster verkar har ändrats i takt som våra vintrar blivit mildare och mindre snö och is stanna de kvar i södra delen av Sverige och längs med västkusten. Var det troligen en av dessa som övervintrar på västkusten som kolla upp sina jaktmarker för det brukar nämligen synas en Häger är i trakten under sommarhalvåret.
När mina småfåglar insåg att det var ingen rovfågel blev det åter dags för inflygning till automaterna där de är riktiga matvrak. Eller så är jag den enda som matar småfåglarna i grannskapet. För jag fyller på varandag ca 3 liter solrosfrö i mina tre automater och de är snustomma varje gång.

 
ANNONS
 
Ingen bild

Ewert Nilsson

11 januari 2014 07:11

Att gråhägrar stannar kvar är inte så ovanligt hör i Skåne,men att 6 rödbenor i går fortfarande var kvar vid sydkusten är ganska ovanligt,även starar är kvar i det milda våta vädret.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Bengt Bertilsson - Söndag 17 nov 10:37


Finns hen i verkligheten eller är detta bara i fantasin    ...

Av Bengt Bertilsson - Fredag 15 nov 10:51

Till Marks kommun   Medborgarförslag om att Mark kommun anordna bättre parkeringsplatser för politiker och anställda utanför kommunkontoret i Marks kommun så dessa står parkerade inom rådande parkeringsbestämmelser som råder i området Risk för...

Av Bengt Bertilsson - Torsdag 14 nov 08:52


Det händer så mycket på ljusfronten säger de på radion och jag tittar ut.   Jo solen försöker titta fram    ...

Av Bengt Bertilsson - Tisdag 12 nov 07:12

Eller så bör det göra ont. Fast vet vi om rötterna har känsel egentligen? Oavsett vilken kraft som rötterna har som pressat sig fram emellan stenblocken som finns lite överallt i Kvarnåsabäcken omgivning        ...

Av Bengt Bertilsson - Måndag 11 nov 06:00

Vad som är upp och ner kan vara svårt att se ibland och om detta spelar någon roll så blir det upp till betraktaren att avgöra detta    När man ser världen upp och ner blir den då finnare eller är detta bara i fantasin kanske som jag upplever de...

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28
29
30 31
<<< Januari 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ farstutrappan med Blogkeen
Följ farstutrappan med Bloglovin'

Gästbok


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se