Direktlänk till inlägg 24 mars 2014

Rödhaken har slutat sjunga.

Av Bengt Bertilsson - 24 mars 2014 06:15

Vårkänslorna svallade. Satt på farstutrappan och njöt av ett inferno av fågelsång och alla försökte överrösta varandra. Morgonsolen hade kommit upp över skogsbrynet och nattens regn doftade gott i morgonkylan njöt jag av våren ankomst.
Plötsligt kommer lillkatta som en skottspole runt knuten. Hon har blivit lite rund om magen i vintern och då jag satt i vägen tog hon genvägen emellan spjälorna i räcket. Det är precis hon kommer emellan, satt hon där upp på farstutrappan och vill in.
Då får jag se något hänger i mungiporna och hon anande fara och färde då jag reste mig och hade hon fart upp blev det ännu mer fart på henne ner ifrån trappan. In under den i tron att här sitter jag säker och husse får inte tag i henne.
Vilket i och för sig stämmer, men fann på råd när jag hittade en pinne och slog den i räcket blev det en som snabbt lämnade sitt gömsle.
Kom jag osökt att tänka på Emil och snickarboa och jag ränner nog bra men inte lika fort. Katta iväg och jag efter men ingen chans att få tag i henne och prata förstånd är jag som Naturmorgons Anders Börjesson.

 

Kröp sen ner på alla fyra och där under trappan ligger det jag befarat en fågel och detta visar sig vara en Rödhake som lillkatta fångat och i tron att hon skulle få beröm som hon får när hon kommer med möss hemdragandes har hon missuppfattat det jag sagt till henne.
Nu är detta ett naturligt beteende som alla kattägare vet om och katter är mödarmaskiner om de får bestämma och själva jaga sin föda, får hon rikligt med mat här inne. Men det sitter i deras gener det här med att jaga.
Skulle egentligen ha en lite bjällra runt halsen på henne så hon hördes när hon kommer smygandes. Fast mestadels befinner hon sig inomhus liggandes på sängen eller i vår omgivning har detta aldrig blivit aktuellt. Under hela vintern har hon inte kommit hemdragandes med några fåglar fast det vimlat med dessa runt mina fågelbord.
Sen får jag ta i beaktning alla dessa möss och sorkar som hon istället drar hem skulle dessa också få rumsera fritt i min omgivning. Nej tack säger jag det blir att förmana och försöka lära henne istället.

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Bengt Bertilsson - Söndag 12 maj 07:23

Fågelskådning på farstutrappans terrassen större hackspett        ...

Av Bengt Bertilsson - Lördag 11 maj 05:30


Fågelskådning på farstutrappans terrassen Nötväcka   

Av Bengt Bertilsson - Fredag 10 maj 05:30

Fågelskådning på farstutrappans terrassen Bofink        ...

Av Bengt Bertilsson - Torsdag 9 maj 05:30

Fågelskådning på farstutrappans terrassen Domherre       ...

Av Bengt Bertilsson - Onsdag 8 maj 05:30

Fågelskådning på farstutrappans terrassen Pilfink       ...

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4
5
6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31
<<< Mars 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards