Direktlänk till inlägg 6 april 2013

Nu kommer våren – på riktigt.

Av Bengt Bertilsson - 6 april 2013 20:23

Ett ryckte på ”bygda” hävdar att snart kommer våren och lite föraning tyckte jag mig ana vid middagstid när jag tittade upp mot himmeln. Molnen var lite tätare och solen lyste inte lika mycket och temperaturmätaren hade stundtals jobbit att komma upp i veckans siffror.

          

En dag på vedbacken blev det både jacka på och jacka av eftersom solen visade sig gick det inte att jobba sig varm när solen försvann. Hann jag och drängen min med att köra in ca 10 kubik torr fin ved som jag lagrat under pressning ute på trädgården för att fylla vedboden på nytt efter att eldat upp det som fanns där sedan förra året. Blir ett ryck i morgon också om nu ryggen orkar eller rättare sagt om vi orkar.

   

Efter 5 timmar slit och släp blev det ingång och detta lagom för plötsligt så händer det, det som SMHI förvarnat om regn. Först var det förvisso hagel men sen kom det några små skurar som blötte stengången åtminstone och den sista isfläcken på gräsmattan fick en dusch som kanske sätter fart på issmältningen.

 

Fast å andra sidan temperaturmätaren börjar närmar sig nollan och då blir det risk för svinhalt väglag i natt och i ottan då jag skall ut och köra. Dubbdäcken åkte av i går fredag men nya sommardäck och försiktighet råder istället, veden ligger kvar så det är ingen brådska hem.

       

Kanske får jag bättre bilder på kajorna när jag är framme, På taket på Skene lasarett sitter Kajorna som i Hitchcock film fåglarna på taket och jag försökte skrämma upp flocken men lyckades inte helt. Men där satt nog ett hundratal Kajor i eftermiddag när jag var framme.

 
 
Mikael

Mikael

6 april 2013 21:16

Hos mig åker sommarsulorna på på fredag
Fler byar med snöhagel ikväll så det är väl bäst att förpassa bilen till garaget, annars kanske dörren är svår att öppna i morgon bitti.

http://russulanatur.bloggo.nu

 
Ingen bild

Bengt

7 april 2013 06:30

Förhoppningsvisst kan vi också lägga in långkalsongerna

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Bengt Bertilsson - Torsdag 24 juni 06:00

Skulle fotografera vatten men det blev inte så bra såg jag direkt fast sen funderade jag, Det är kanske upp till betraktaren att avgöra detta. För fantasin säger kanske något annat        ...

Av Bengt Bertilsson - Onsdag 23 juni 08:07


Tiden går och kärleken består.   

Av Bengt Bertilsson - Onsdag 23 juni 06:00

Normalt brukar jag se dessa tickor växa var för sig men det verkar finns något i trädstammen som fått tickorna växt på höjden istället        ...

Av Bengt Bertilsson - Tisdag 22 juni 11:58


”Sveriges bivänligaste kommun 2021” genomförs för andra året i rad och visar hur långt kommunerna kommit i arbete med att gynna bin och andra Naturskyddsföreningen har kartlagt kommuners arbete och Marks kommun placerar sig på en 62:a pla...

Av Bengt Bertilsson - Tisdag 22 juni 06:15

Årets första jordgubbar dessa hittade vi tidigare men nu har vi plockat de första som vi skördat för att frysa ner för senare användning    Kanske inte mycket för världen men en skål blev det och volymmässigt    En halv liter alltoid något  ...

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4
5
6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18
19
20 21
22
23
24 25 26 27 28
29 30
<<< April 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se